Ce ai schimba in Romania?      Intr-un sondaj anterior, 25,1% din respondenti au raspuns mentalitatea, 14,1% au raspuns ca ar schimba oamenii in timp ce 6,7% au spus ca ar schimba tot. (dbrom.ro). Mentalitatea sau oamenii se schimba in anuite conditii, influentate de anumiti factori, si evident se pot schimba si in rau, nu neaparat in bine.

      Propunerea pe care v-o lansam este de a veni cu solutii concrete la unele din problemele care ne inconjoara, cu care ne confruntam in fiecare zi. Cum am putea rezolva inconvenientele din viata de zi cu zi, fie ca ele sunt legate de bunul simt al celor din jurul nostru, de eficientizarea unor sisteme publice sau de incompetenta sau ineficienta unor angajati care ne cauzeaza nervi, pierdere de timp sau alte probleme.

      Ne-am format un simt critic foarte acut si criticam tot in jurul nostru, de la politica monetara la deciziile antrenorului nationalei, de la legile de circulatie la birocratia din administratia publica. Ce ne propunem prin acest proiect este sa canalizam spiritul critic intr-un sens constructiv, sa gasim solutii reale care se pot aplica pentru a rezolva macar cateva din problemele cu care ne intalnim zilnic. Singurul mod in care putem schimba “mentalitatea” si putem schimba “oamenii” este sa dam dovada de spirit civic, sa incercam sa ne rezolvam problemele, sa facem o schimbare. In timp, amplificat la nivel de mase, acest mod de a gandi va produce acea imbunatatire a oamenilor, acea mentalitate “sanatoasa” pe care toti ne-o dorim.

Trimite-ne propunerile tale la schimba.Romania@tineri-de-elita.ro
sau scrie-ne pe pagina de Facebook
si impreuna vom gasi o metoda pentru implementarea solutiilor!
Am luat ca exemplu "Incompetenta functionarilor publici" si din Google search am spicuit cateva articole de pe prima pagina


(http://incomemagazine.ro/articles/basescu-despre-functionarii-publici-nu-si-recunosc-incompetenta-sau-ca-sunt-corupti)

(http://grapefruits.ro/2009/05/incompetenta-functionarilor-publici.html)

(http://paulablog.wordpress.com/2008/03/13/incompetenta-functionarilor-publici/)

Search

Blogroll